BOOM. De donder schudt je huis. De lichten flikkeren en gaan dan uit, waardoor je in duisternis wordt gedompeld. Je kinderen komen gillend de kamer binnen terwijl er buiten nog meer onweer valt. Black-outs, zoals beschreven, komen in het hele land niet zelden voor. Daarom is het hebben van een back-upgenerator een goed idee, omdat dit u gemoedsrust en comfort geeft. Hier zijn een paar dingen die u over hen moet weten.

Ze houden de essentie aan

Wat doet een back-upgenerator? Een back-upgenerator drijft uw essentiële huishoudelijke dingen aan, zoals verlichting en apparaten, in het geval van een black-out. Hoe meer vermogen u nodig heeft, hoe groter uw generator moet zijn. Zonder stroomvoorziening blijft je koelkast niet koud en kan je eten bederven. Een back-upgenerator treedt in werking wanneer de stroom uitvalt, en zorgt ervoor dat dingen die altijd aan moeten blijven, doen.

Kom comfortabel door black-outs

Generatoren kunnen u helpen om veilig en comfortabel door stroomuitval heen te komen. Wanneer de stroom uitvalt, wordt de generator automatisch ingeschakeld en krijgt u stroom. U kunt beslissen hoe groot een generator u wilt en of u er een wilt die het hele huis of alleen de essentie van stroom voorziet. Als hij het hele huis van stroom voorziet, hebben alle systemen nog stroom tijdens de stroomuitval. Dit betekent dat u uw apparaten, elektronica, de verlichting en uw verwarmings- / koelsystemen kunt gebruiken. Als u medicijnen heeft die gekoeld moeten worden, of levensondersteunende apparatuur nodig heeft die op elektriciteit werkt, met een back-upgenerator helpt u comfortabel door een black-out te komen, omdat alles nog normaal zal functioneren.

De kosten van een generator

Generatoren kan relatief prijzig worden. Hoe groter de generator (en afhankelijk van de brandstof waarop hij draait) hoe duurder de generator. Ze kunnen variëren van $ 400 tot $ 15,000. Er zijn ook installatiekosten (die meer dan $ 1000 kunnen bedragen, afhankelijk van de grootte en waar de stroom- en gasleidingen zich bevinden in verhouding tot de stroomgenerator) en onderhoudskosten. Hoewel het een investering is om een ​​back-upgenerator te krijgen, is het een investering die het zeker waard zal zijn.

Soorten generatoren

Er zijn veel soorten back-upgeneratoren. Er zijn draagbare generatoren, die klein zijn en in afgelegen gebieden worden gebruikt. Ze werken meestal op aardgas of diesel en hebben een minimaal vermogen (genoeg om een ​​televisie, vriezer en koelkast van stroom te voorzien). Er zijn invertergeneratoren, die licht en klein zijn, in een auto of boot passen, en veel meer hightech zijn. De invertergeneratoren werken ook op gas, maar bewaken de hoeveelheid stroom die nodig is, waardoor ze energiezuiniger worden. Er zijn ook stand-by-generatoren, die groter zijn en rechtstreeks op de voeding kunnen worden aangesloten. Deze generatoren worden automatisch ingeschakeld wanneer de stroom uitvalt (aangezien ze worden geactiveerd door een automatische schakelaar) en werken op propaan of aardgas. Er zijn meerdere voordelen voor het houden van propaantanks op uw eigendom, waarvan er één is dat het uw generator van stroom kan voorzien.

Geschiedenis van de generator

De moderne generator heeft zijn wortels in de uitvinding van Michael Faraday. In de 1800e eeuw creëerde Faraday de Faraday-schijf, de eerste elektromagnetische generator. Zijn werk werd opgepikt door latere wetenschappers en met de ontdekking van elektriciteit ontstonden er generatoren. De eerste huisgenerator werd voor het eerst gebruikt in 1936, die niet zo krachtig was als huidige generatoren, maar nog steeds op dezelfde manier functioneerde. Vanaf het werk van Faraday tot nu zijn generatoren doorgegaan met het bieden van comfort en gemak, waar men altijd en overal stroom kan hebben.

Hoe een generator werkt

Hoe doet de backup generator werk? Een standby-generator wordt geleverd met een automatische omschakelaar die wordt aangesloten op uw hoofdstroomvoorziening. Wanneer de hoofdstroom wordt uitgeschakeld door het elektriciteitsbedrijf (het energiebedrijf), wordt de back-upgenerator automatisch ingeschakeld en wordt uw huis van stroom voorzien. Wanneer de stroom is hersteld, wordt hij na een paar minuten uitgeschakeld, waardoor je huis een naadloze stroom van energie krijgt zonder dat je hem hoeft uit te schakelen. De generator controleert altijd het elektrisch verbruik, zodat de generator automatisch kan inschakelen wanneer dat nodig is.

Hoe lang ze zullen duren

Generatoren kunnen lang meegaan, daarom is de aanschaf ervan meestal een investering. Zelfs de kleine draagbare generatoren gaan 2000–3000 uur mee. Een grote standby-generator kan 10,000–30,000 uur meegaan. Gezien het feit dat u het waarschijnlijk slechts 50 uur per jaar nodig zult hebben (afhankelijk van waar u woont), heeft u vele jaren energie van uw generator om uw huis van stroom te voorzien. Maar generatoren kunnen overuren verslechteren, daarom is het belangrijk om uw generator zo te onderhouden dat deze zo lang meegaat.

Onderhoud van uw generator

Het onderhouden van uw generator is als het onderhouden van uw auto of ander huishoudelijk apparaat: regelmatig onderhoud zal ervoor zorgen dat deze beter functioneert en langer functioneert. Om uw generator te onderhouden, is het belangrijk dat u de gebruikershandleiding leest, zodat u weet hoe uw generator hoort te functioneren en hoe deze moet worden onderhouden, omdat elke generator anders is.

Om uw generator te onderhouden, moet u ten minste een maandelijkse inspectie van uw generator uitvoeren, waarbij u ervoor zorgt dat deze vrij is van vuil en dat de onderdelen niet kapot zijn. U moet de olie laten verversen en de filters vervangen. U moet ook een tweejaarlijkse professionele controle van uw generator krijgen om er zeker van te zijn dat deze werkt en dat er geen beschadigde verbindingen met de stroomkabels zijn. Regelmatig onderhoud van uw generator is essentieel zodat uw generator in goede staat blijft om u en uw gezin van stroom te blijven voorzien.

Het hebben van een generator geeft u gemoedsrust omdat u weet dat u en uw gezin stroom hebben, ongeacht het weer. Het is misschien een beetje een investering om er een te kopen, maar die investering is het waard, aangezien de generator erg lang meegaat als je er goed voor zorgt.

Lees dit volgende voor meer geweldige tips: Wat u moet weten voordat u verder gaat met een groot doe-het-zelf-project